زمین لرزه مورموری ایلام یک زلزله منحصر به فرد

زمین لرزه مورموری ایلام یک زلزله منحصر به فرد
Overall

بی گمان زمین لرزه مورموری را می توان به چند دلیل به عنوان یک زلزله منحصر به فرد در میان زلزله های بالای شش ریشتر ایران دسته بندی کرد.
شاید اولین و مهمترین آن این بود که زمین لرزه مور موری تنها زلزله بالای شش ریشتر ایران بود که فاقد کشته بود و به همين دليل وزير کشور و رييس سازمان مديريت بحران کشور از استاندار و مسيولان قدرداني کرده‌اند. چرا که بنا بر گفته متولیان مدیریت بحران کشور، ” اين امر به واسطه‌ اطلاع رساني به موقع و مناسب مسوولان بوده است.” که موجب خروج مردم از خانه هایشان قبل از وقوع زلزله اصلی و کاهش خسارتهای جانی خصوصاً فوتی شده است . این در حالی بود که بنا بر گزارشات رسمی اعلام شده بعدی ؛ این زلزله فاقد تخریب بالا بود و ما دراین زلزله شاهد فرو ریختن حتی یک خانه هم در گستره مناطق شهری و روستایی نبودیم .
شاید دلیل منحصر به فرد بودن این زلزله به جهت دقت در مدیریت اطلاعات و اطلاع رسانی بوده است، چرا که بنا بر گفته مدیران ارشد مدیریت بحران در روز نخست در خصوص میزان آسیب وارده به مناطق مسکونی ؛ ” این زلزله حدود ۱۷ هزار واحد مسکوني را خراب کرده بود ” در حالی است که مشاهدات عینی و میدانی طی هفته بعد کارشناسان حتی تخریب یک واحد بالای ۵۰ درصد را هم تایید نمی کرد.
حتی اگر دو مورد نخست را در خصوص منحصر به فرد بودن این زلزله کافی ندانیم قطعاً شیوه توزیع و کیفیت مدیریت اسکان اضطراری در این زلزله را می توان به عنوان شاخصی برای منحصر به فرد بودن ان در نظر گرفت چرا که تنها در این زلزله بود که در گرم ترین استان کشور که به جهت گرمای بسیار شدید و نیز وجود عقرب و رتیل جان خانواده های آسیب دیده در خطر جدی بود، جمعیت هلال احمر اقدام به توزیع چادرهای مسافرتی ارزان قیمت به جای چادرهای استاندارد گران قیمت اسکان اضطراری نمود چادرهایی که مخصوص برای مناطق گرمسیر طراحی شده و دارای سقف دو پوش هستند این در حالی بود که در سطح منطقه درجه حرارت در طی روز تا بیش از ۴۵ درجه هم می رسید از سوی دیگر در بحث توزیع چادر هم زلزله مورموری با تاراج رفتن انبارهای چادر هلال احمر در سه مدرسه شهر آبدانان رکورد دار زلزله های ایران گردد تا این زلزله را بیش از پیش برای کارشناسان منحصر به فرد کند.
در پایان زلزله مورموری با میزان اطلاع رسانی اندک و بی توجهی رسانه ها به وضعیت مردم حادثه دیده نیز جزو نوادر زلزله های ایران بود زلزله ای که با چراغ خاموش آمد و در تاریکی و سکوت خبری رسانه ها از خاطره ها محو شد.
دبیرکل جمعیت کاهش خطرات زلزله ایران
مهندس علیرضا سعیدی


دسته ها: اخبار
دوشنبه، ۱۷ شهریور، ۱۳۹۳ | 08:35 | برچسبها:

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

two + three =